'Duurzame Energie' onafhankelijk maatwerk advies
Handboek Energietransitie
Diensten voor de woningeigenaar
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'
Home

 

Onafhankelijk Advies over ‘Energietransitie’ bij woningen


Ook Energie-Waterland doet mee met de Waardebon actie van Gemeente Waterland. U kunt €70 terug krijgen bij een warmtescan als u de nota per internet toezend aan 'Winstuitjewoning.nl'
Zie verder bi
j Diensten voor de woningeigenaar omtrent het scannen van woningen.


'Handboek voor eerst goed na-isoleren en dan een warmtepomp'
In voorjaar 2019 is er een handboek geschreven (48 pagina's) op basis van de ervaringen met het warmtebeeld-scannen in circa 300 woningen en de gesprekken die er zijn gevoerd met de bewoners. Voor info over dit handboek en om het te bestellen, klikt u hier om verder lezen.

Goede morgen Jan,

 

Complimenten voor je erg toegankelijke boekje! Ik ben al druk met de distributie van het boekje en de bijbehorende boodschap bezig. Het is een goede ondersteuning bij mijn werk als vrijwilliger/energiecoach bij Energie Samen Rivierenland.

Ik maak graag gebruik van je aanbod om nog 20 exemplaren af te nemen voor € 7. Stuur de rekening maar. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Dick Eerland

Of leest u deze recensie van Greenchoice over het handboek      https://blog.greenchoice.nl/energieverbruik/helder-denken-over-de-energietransitie/ 

In voorjaar 2020 is voor buren, die samen willen optrekken met verduurzamen, een sympathieke actie van onafhankelijke adviezen en scannen opgezet. Klik hier voor verdere info.
Inmiddels heeft een groep van drie buren in Landsmeer zich hiervoor aangemeld en
is reeds bezocht. Het blijkt een heel geslaagde actie om extra inzicht te krijgen
van eigen en andermans woning en elkaar dan te stimuleren met het nemen van vervolgstappen. Hierbij zijn er kortingen te realiseren door samen op te trekken in het zoeken naar geschikte bedrijven om het werk te gaan doen.
 


Over het gangbare werk als onafhankelijk Energietransitie adviseur leest u hieronder
 

Een tevreden klant schrijft :  

Beste Jan,

 
Hartelijk dank voor de uitgebreide rapportage. Ik zal alles in de komende dagen grondig doornemen.
Fijn dat ik achteraf nog wat vragen mag stellen.
 
Met vriendelijke groet,'Energie-Waterland' is in zomer 2012 gestart met zijn 'Adviesdienst Energietransitie' voor de burgerij in vnl. de twee gemeenten Waterland en Edam-Volendam. Het is een eenmanszaak en hanteert een heel aantrekkelijke prijs-formule voor deze onafhankelijke adviesdienst. Het is gespecialiseerd om te adviseren over :

         1.  Minder of geen Aardgas gebruiken  
         2.  Zelf Duurzame Energie opwekken

op het niveau van burgers, hun huis en hun vervoer, en dat dan in relatie tot het gezin's budget. Ook aan MKB wordt geadviseerd.

Om een goed advies te kunnen geven wordt gebruik gemaakt van meetinstrumenten als
    1. Zeer goede Warmtebeeldcamera FLIR-E4 (met software om duidelijke foto-rapportjes te kunnen maken)
    2. Relatieve Vochtigheid RV meter
    3. CO2 meter / Thermometer
en verder ook heel belangrijk: uw gasnota's van laatste jaren (is deze boven 1200kuub gas/j. dan is een inspectie met warmtebeeldcamera ten zeerste aan te raden).

In winter 2020-'21 fungeer ik als onafhankelijk adviseur/warmtescanner in project 'Energiecoach' van gemeente Waterland. Van Uitdam tot Ilpendam kom ik bij de mensen thuis met mondkapje voorzorgmaatregel. De Gemeente betaalt de helft van het honorarium. De bewoners de andere helft zijnde €35 of €65. Spoedig komt bij Omroep PIM hierover een verslag.

Eind november heb ik ook een training gegeven aan een groep Energie coaches in Zwolle. In vier uren durende sessie en aan de hand van een warmtebeeld camera vertelde ik over mijn aanpak bij het scannen van woningen. In winter hiervoor deed ik soortgelijke presentatie in Lochem. Als u als Energie corporatie iets dergelijks ook wenst dan kunt u contact met mij opnemen.


Citaat hieronder van tevreden klant in Beemster :

Beste Jan,

Dank je wel voor alle informatie over het warmhouden van ons huisje hier! Moet zeggen dat je je "huiswerk" heel professioneel hebt gemaakt! We hebben op deze manier een goed overzicht gekregen van alle "euvels" op isolatiegebied en kunnen daardoor gerichter aan de slag. Heel hartelijk dank daarvoor! 


Citaat hieronder van tevreden klant in Edam :

        Dag Jan Tessel,
        We hebben al je warmtefoto's ontvangen, dank je wel.
        Er is ondertussen al heel wat geisoleerd, dat gaat uitstekend met hulp van je foto's en metingen.
        Nogmaals bedankt en groeten,


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Warmtebeelden in vorige winters gemaakt 


  •    Het verslagje links is een voorbeeld van al de verslagen die met een FLIR4 camera en bijhorende software gemaakt kunnen worden. Er worden zowel een IR-foto gemaakt als ook een normale foto en die worden in een pdf naast elkaar afgedrukt en kunnen van een tekst worden voorzien. In het midden is 'Spot 1' zichtbaar en die kan tijdens het bewerken en interpreteren van de IR-foto bewogen worden waarbij dan van elk object de temperatuur wordt weergegeven.


  •    Nog een tweede voorbeeld van verslag met FLIR-E4 techniek


Home
Handboek Energietransitie
Diensten voor de woningeigenaar
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'