'Duurzame Energie' onafhankelijk maatwerk advies
Home
Handboek Energietransitie
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'
Diensten voor de woningeigenaar

Voor info over het scannen van een woning (met eventuele €70-actie) ga direct naar 2. hieronder

Maatwerk en Onafhankelijk Advies voor de woningeigenaar:


Om bij te dragen aan heldere kennis over goede 'Duurzame Energie' - technieken die geschikt zijn voor u en uw (gezin-) budget, zijn de volgende 2 dienstverleningen opgezet:


1.      In een gesprek bij u thuis (eventueel telefonisch) dat circa een uur duurt, is het mogelijk om een goed onafhankelijk advies te geven over welke duurzame energie technieken het meest geschikt zijn en ook het meest rendabel zijn in uw persoonlijke geval.
(Dus niet
het commerciële motief van verkopende bedrijven is de leidraad bij dit advies, maar uzelf (en uw gezin en uw woning, en uw vervoer) staan centraal in dit gesprek).

De start van het gesprek is een analyse van uw situatie door het bestuderen van uw gas en elektra nota's. Daarna wordt bekeken wat de situatie is van de woning ivm energiegebruik, en wordt besproken hoe uw gezinsituatie en vervoerbehoeften er over 5-10 jaren uitzien. 

Aan het einde van het gesprek (of ook genoemd: “Duurzame Energie" - Maatwerk Advies) krijgt u :

·      een geprint (of elektronisch) advies waarbij een volgorde van geschiktheid betreffende de verschillende ‘Duurzame Energie’ - technieken voor uw eigen situatie 

·      een indicatie van de benodigde investering en de daarbij horende terugverdientijd per 'Duurzame Energie' -techniek. 

·      een basis-schema voor zonnepanelen installatie (en mischien ook zonnewarmtecollector) en een vragenlijstje met cruciale vragen voor uw gesprek met installateur(s)

·      enige namen van winkels of bedrijven waar u terecht kunt in de nabije omgeving (A’dam-Noord / Waterland / Purmerend / Edam-Volendam) voor de aanbevolen ‘Duurzame Energie’ producten.

Ik bewaar mijn onafhankelijkheid doordat u mij een honorarium betaalt. (Ik word niet betaald door installatiebedrijven). Zo behoudt u de vrijheid om meerdere installateurs uit te nodigen voor een offerte, en kiest u zelf voor een goed produkt met een optimale prijs.


Vergoeding voor deze bovenstaande dienst is Euro 50/uur  

Voorbeeld 1:  telefonisch met woningeigenaar (woning van 2001) in Oudewater overlegd wat het beste voor zijn woning is : vloerisolatie verbeteren van Rc=4 naar Rc=6 en dan niets anders meer doen dan in zomer 2022 een kleine Lucht-Water Warmtepomp installeren (met elektrisch vermogen van 2kW). Dit advies was mede mogelijk door eerst enkele emails te wisselen met daarbij enkele foto's inbegrepen.

Voorbeeld 2:  een advies-rapport geschreven over extra isoleren, warmtepomp, PV-panelen voor een woning van 1960, die verbouwd wordt. Een 10-jarig traject van kosten maken en ingrepen doen (in 3 stappen) wordt beschreven. Voor eerste jaar is er het advies om voor slechts extra €2000 aan isolatie aan te brengen bovenop de noodzakelijke basis kosten voor het verbouwen. Totale besparing in komende 10 jaren reeds €8'000 (geschat). Na 10e jaar is de jaarlijkse besparing rond €1800.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.      Warmtebeeld opnamen mbt isolatie-gebreken van uw woning (met €70 korting via 'Winstuitjewoning'-actie*)

U kunt warmtebeelden van uw woning laten maken. Zowel binnen in de woning als aan buitenkant kunnen er met zeer professionele FLIR-camera heel makkelijk plekken aangewezen worden waarlangs relatief veel warmte weglekt. In een rondgang van een uur in en rond woning of gebouw kunt u meer zeker worden wat de volgorde moet worden van isoleren en bijbehorende raming van kosten. (Voor een goede warmtescan is een buitentemperatuur van 8 Celsius of lager vereist en ook dichte bewolking. De woning moet tevens al rond 3 uren op 20 Celsius verwarmd worden).
Na afloop van de scan-sessie krijgt u per email rond 15 foto's / rapportjes toegezonden waarbij steeds opmerkingen omtrent isolatie situatie.

Ook woningen buiten eigen regio worden onderzocht op conditie van isoleren in o.a. Hoorn, Alkmaar, Wormer, Westbeemster, Purmerland, Purmerend en Amsterdam-Noord. Ook enkele (warmtepomp) installateurs roepen deze scan-dienst in omdat FLIR-4 apparaat meest heldere infrarood foto's maakt, met heldere weergave van waargenomen temperaturen.

   Links een foto van FLIR-4 camera waarop rechts afgebeeld een Temp.-balk van -9.9C tot 6.4C met in het midden een meting van 6.6 Celsius (vermeld linksboven). Onder dakkapel is een blauwe strook van PV-panelen die schijnbaar koud (circa -2C) is vanwege weerkaatsing van koude-straling uit de lucht (met een kleine strook groen-geel van circa +1C wat een 'schaduw' is onder het dakkapel). Ook goed zichtbaar in het dakkapel is het luchtrooster linksboven (met witte kleur van hoger dan +6.4C)


Het prijskaartje voor deze warmtebeeld-scan dienst is Euro 80*   
(bij een woning voor 1970 gebouwd is het prijskaartje Euro 130* omdat er zeker meer tijd nodig is om oudere woningen goed te scannen/bestuderen)  
(na afloop krijgt u meerdere scan-foto's toegezonden per e-mail om zelf te houden. Bij elke foto gevoegd is ook een uitleg en advies)

* SDW (Stichting Duurzaam Waterland) geeft voor elke scan-sessie een subsidie van €10 (dus dan is uw bijdrage €70 of €120) 
        (dit geldt alleen als woning in Gemeenten Waterland of Edam-Volendam staat)
          (in winter 2020-'21 is in Gemeente Waterland ook van kracht de €70 wardebon van 'Winstuitjewoning'. U krijgt een nota overhandigd en die kunt u indienen via internet bij 'Winstuitjewoning' en daarvan krijgt u die €70 dan vergoed)


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Om ook samenwerking
bij burgers te bevorderen als het aankomt op verduurzamen en doe-het-zelf na-isoleren van eigen woningen, is er in voorjaar 2020 een primeur. Er wordt in deze periode gezocht naar buren-groepen die met hun gelijksoortige woningen samen een onafhankelijk adviseur en warmte-scanner in willen huren. Dit kan dan tegen eeen lagere vergoeding per woning.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andere diensten voor u kunnen zijn:

-       er zijn goedkope leningen als € 5'000 - € 25'000 te verkrijgen via website 'energiebespaarlening.nl' (van Rijksoverheid)
Vindt u het aanvragen van subsidie te ingewikkeld dan is deze dienst een aanrader!

-   samen met u een optimale keuze bepalen voor vervangen van de huidige HR-ketel naar welk type Warmtepomp

  -       begeleiden bij installatie van 'Groene Energie' technieken in of op uw huis

  -       geheel ontzorgen voor u bij offerte aanvraag vooraf en vervolgens het installeren van 'Duurzame Energie'-technieken

     -       ontwikkelen van lokale middelgrote zonnepanelen (PV) - en Biogas projecten (op bedrijfspanden en bij boerenbedrijven in eigen regio)

     -   in overleg met 'Greenwheels' en een aantal buurtbewoners per woonkern een verhuurlocatie regelen (rondom 10 buren zijn er per locatie nodig)

     


Het tarief voor deze bovenstaande diensten is in nader overleg te bepalen. 

 

 
Home
Handboek Energietransitie
Diensten voor de woningeigenaar
Samenwerkende Organisaties
Contact
Extra Dienst 1: 'Scholen, Overheid, Verenigingen etc'
Extra Dienst 2: 'MKB'
Extra Dienst 3: 'Boerderijen'